Oli Novembre

Oli d'Oliva verge Extra Ecológic

L'oli de Mallorca

Una mirada al passat

Mallorca, al llarg dels segles i fins als nostres dies, ha estat reconeguda com un dels llocs del Mediterrani amb el clima i les característiques idònies per a l'elaboració d'un oli d'oliva verge extra de gran qualitat. L'oli d'oliva mallorquí ja s'exportava al segle XIII, en temps de la Corona d'Aragó.

Un objectiu

Cultiu ecològic

Aquest cultiu el vam entendre només sota el prisma del respecte a la terra i a l'entorn, el nostre objectiu va ser arribar a un cultiu totalment ecològic.

Després de 8 anys, el nostre objectiu s'ha complert i ara amb orgull podem presentar un oli d'oliva verge extra ecològic a partir d'olives que provenen d'una plantació que respecta al màxim la terra, la flora i la fauna autòctones. Els sòls es mantenen amb herba natural per evitar l'erosió i afavorir els cicles reproductius dels insectes beneficiosos.

Una decisió

La nostra petita història

La nostra família va decidir l'any 2008 que, tal com estava el mercat de l'oli d'oliva verge extra, es dibuixava un petit resquici per on desenvolupar una nova línia d'elaboració d'olis d'alta qualitat, on no només hi cabria la idea d'un producte diferent sinó la d'una nova manera d'entendre aquest suc d'olives que durant tants i tants segles ha format part de la cultura mediterrània i és un senyal d'identitat en la nostra activitat culinària. Potser la idea d'haver creat el nostre propi oli d'oliva no sigui excepcional... el resultat sí que ho és.

El resultat

El nostre oli

Cada collita, igual que en el vi, és capaç de transmetre les sensacions de la anyada climàtica i, per tant, és diferent de les altres.

El análisis sensorial de Novembre Ecológico, 100% Arbequina nos habla de un aceite afrutado, un auténtico lujo para el paladar que merece la pena probar.

Color verd groguenc. To opac degut a que és un oli sense filtrar.

Son Elsebits

La nostra finca

La finca Son Elsebitx, del siglo XVI, está en Mallorca (Islas Baleares. España) en el término de Petra, al este de la isla, uno de los pocos lugares donde el sabor de la Mallorca agraria ha sabido perdurar. Con el paso del tiempo se dedico a la producción del vino hasta principio del siglo XX donde una plaga terminó con el cultivo de la viña en Mallorca. Pertenece a nuestra familia desde hace 150 años (una partición de la finca original actualmente con 25 hectreas) y siempre se ha dedicado a horticultura y a la ganadería vacuna.

En la finca se cultiva únicamente la variedad arbequina que se adapta muy bien a terrenos pobres y se la considera una de las mejores para la obtención de aceite. El árbol es de vigor medio y porte llorón, el fruto es de forma esférica y tamaño pequeño. Produce aceites suaves de enorme intensidad frutal.

Productes